Rus: “Norvežanom moramo vsiliti svoj način igre!”

Nogometaši Celja bodo v četrtek odigrali povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa z norveškim Tromsom, ki so ga v gosteh presenetljivo ugnali z 1:2. Na krilih te zmage želijo Celjani na Areni Petrol zadržati priigrano prednost in se prebiti v naslednje kolo. Na novinarski konferenci so na vprašanja odgovarjali tehnični direktor Borut Arlič, trener Miloš Rus in igralec zvezne vrste Benjamin Verbič.

Prvi je besedo prevzel Borut Arlič, ki je poudaril, da je tekma za klub pomembna tako iz tekmovalnega kot iz finančnega vidika. Zahvalil se je vsem, ki so moštvu pomagali v težkih časih in opozoril, da je bil NK Celje pred leti na pragu bankrota, kateremu pa so se s pomočjo občine uspeli izogniti. Na sami tekmi si je zaželel bučno podporo domačih navijačev, s katero bodo celjski nogometaši lažje dosegli zastavljeni cilj.

Borut Arlič: “Tekma je zahvala za tiste, ki so v težkih časih pomagali klubu.”

Miloš Rus je priznal, da je rezultat s prve tekme zelo ugoden, a opozoril na to, da je bilo njegovo moštvo večino časa pod hudim pritiskom nogometašev Tromsa, ki so predvsem v prvem polčasu zapravili lepo število priložnosti za zadetek. “Včeraj smo imeli video analizo, od fantov pričakujem še boljšo igro. Za napredovanje bomo morali pokazati eno izmed svojih najboljših predstav, igrati bomo morali tako dobro, kot smo igrali na finalni tekmi pokala z Mariborom,“ je prepričan trener Celja, ki se ne boji tega, da bo njegovo mlado moštvo podleglo pritisku velike tekme, saj so fantje po njegovih besedah tremo pustili na Norveškem.

“Naravna trava je naša prednost, na Norveškem kar deset prvoligaških ekip igra na umetni travi,” pojasnjuje Miloš Rus

Benjamin Verbič je razkril, da je bila tekma na Norveškem precej težja kot kaže rezultat, saj so nasprotniki prišli do številnih lepih priložnosti, ki pa jih na srečo Celjanov niso izkoristili. “V drugem polčasu smo zaigrali hitreje, si pripravili nekaj priložnosti in dve tudi izkoristili. Nismo navajeni na umetno travnato površino, tudi žoga je bila drugačna od teh, ki so v uporabi pri nas. Na povratni tekmi pričakujem veliko število gledalcev, v imenu moštva pa obljubim, da bomo dali vse od sebe,” obljublja nogometaš vzgojen v celjskem prvoligašu.

Na tekmi bo veliko odvisno od mladih upov celjskega nogometa, Benjamina Verbiča in Tadeja Žagarja Kneza

Miha Zajc, ki je v peti minuti prvega srečanja staknil poškodbo gležnja, je včeraj opravil lažji trening, zdravniška služba pa se trudi, da bi mladega vezista uspela pripraviti za pomembno srečanje. “Miha je včeraj pričel s tekom, z ekipo še ni treniral. Po najbolj optimističnih napovedih bi se lahko znašel med osemnajsterico, ki bo kandidirala za nastop na tekmi,” pojasnjuje celjski trener.